Στα χνάρια του θησαυρού της υγείας! | 4+1 προκλήσεις

Λευκή κλωστή δεμένη… και μερικά λαστιχάκια; Και κουτάκια με ζάχαρη; Και ένα… ΨΥΓΕΙΟ; Τι δουλειά έχουν όλα αυτά μαζί; Στον χώρο της Διαδραστικής Έκθεσης «Πάρε τον Έλεγχο του Βάρους σου!» θα βρείτε 4+1 αισθητηριακές δραστηριότητες που σας προκαλούν να προβληματιστείτε και να μάθετε για την ισορροπημένη διατροφή, την κατανάλωση νερού, τη σωματική δραστηριότητα, τον χρόνο που περνάμε καθιστοί/ές, αλλά και τη σπατάλη τροφίμων. Δέχεστε την πρόκληση;

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 23/10, στις 5.00-7.00 το απόγευμα, να συμμετάσχετε στη δραστηριότητα «Στα χνάρια του θησαυρού της υγείας- 4+1 προκλήσεις για όλη την οικογένεια» ξεδιπλώνεται με τη μορφή πέντε (5) προκλήσεων για όλη την οικογένεια ή την τάξη, όπου τα παιδιά θα δια-δράσουν και θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Υπόγειο) της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας που υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next GenerationEU και φορέα υλοποίησης την «The Why Community».

Στόχος της δραστηριότητας είναι η προαγωγή της υγείας μέσα από την υιοθέτηση συνηθειών όπως:

  • η επαρκής κατανάλωση νερού και ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ροφημάτων και χυμών με ζάχαρη και γλυκαντικά
  • η κατανάλωση πρωινού ή/και υγιεινών ενδιάμεσων γευμάτων
  • η επαρκής σωματική δραστηριότητα
  • η μείωση του χρόνου καθιστικής ζωής και ιδιαίτερα του χρόνου μπροστά σε οθόνες.

 

Οι τέσσερις από τις προκλήσεις της δραστηριότητας, αφορούν τις συμπεριφορές-στόχους και αποτελούνται από αισθητηριακές δραστηριότητες, κουίζ, παιχνίδια αντιστοίχισης και γρίφους, ενώ σε αυτές θα βρείτε ακόμη και μια ευκαιρία να «ξεπιαστείτε»! Η πέμπτη πρόκληση, πραγματεύεται το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων και έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μπορούμε», καλώντας τα παιδιά να οργανώσουν το ψυγείο τους, ώστε «να μην πάει χαμένο ούτε κοτσάνι!».

Μέσω αυτών των προκλήσεων, επιδιώκουμε τα παιδιά να κατανοήσουν με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών και αξιοποίησης κάθε μερίδας φαγητού, καθώς αυτά αποτελούν το μυστικό που μας οδηγεί στον θησαυρό της υγείας!

Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να ακολουθήσετε τα χνάρια του θησαυρού και να τον ανακαλύψετε; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το μάθουμε!

 

Η δράση: «Στα χνάρια του θησαυρού της υγείας- 4+1 προκλήσεις για όλη την οικογένεια» είναι μέρος της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας που υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next GenerationEU.
Φορέας υλοποίησης: The Why Community

Άλλα Νέα

Tango για όλους

Μπορεί ο χορός και συγκεκριμένα το αργεντίνικο tango να προσφέρει τη σωματική δραστηριότητα σε όλες τις ηλικίες, σε γυναίκες και άνδρες και σε όλους τους σωματότυπους; Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 6.30 – 7.30 μ.μ.,

Περισσότερα

Μαγειρεύουμε νόστιμα, αλλά και υγιεινά – Από το IEK AKMH

Το μαγείρεμα δεν είναι απλώς μια αναγκαία καθημερινή δραστηριότητα, είναι μια μορφή δημιουργίας που συνδυάζει φροντίδα, φαντασία και νοστιμιά. Η διαδικασία της προετοιμασίας ενός υγιεινού και θρεπτικού γεύματος μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία, γεμάτη

Περισσότερα