Εμμανουέλλα Μαγριπλή

Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας, Εργαστήριο Διαιτολογίας & Ποιότητας Ζωής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Δρ. Εμμανουέλλα Μαγριπλή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Ιατρική Σχολή. Διαθέτει ευρύ ακαδημαϊκό υπόβαθρο, με πτυχία από το Πανεπιστήμιο McGill και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου (University of London), αναπτύσσοντας ικανότητες στην κλινική διαιτολογία και την επιδημιολογία. Η έρευνα τής Μαγριπλή επικεντρώνεται στη διατροφή και τις χρόνιες παθήσεις και ηγείται της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής & Υγείας. Η Δρ Μαγριπλή συμμετέχει επίσης ενεργά σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα όπως το Health4EUkids με επίκεντρο την παιδική παχυσαρκία και το PIMENTO με στόχο τη χαρτογράφηση της πρόσληψης τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, στις 4 ευρωπαϊκές περιφέρειες (συντονίστρια υπο-έργου). Συμμετέχει επίσης στο έργο OACCUS (Outdoor Against Cancer Connect us). Είναι διευθύντρια αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Επιδημιολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της διατροφικής έρευνας. Έχει επίσης οριστεί ως εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ανώτατο όριο εμπλουτισμού τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και ως μέλος της ομάδας εργασίας του Codex με θέμα: «Development of Dietary Guidelines». Δημοσιεύσεις >87 επιστημονικά άρθρα, 8.700 ετεροαναφορές, h-index 21 (SCOPUS), 5 κεφάλαια βιβλίων και επιστημονική μετάφραση και επιμέλεια 4 βιβλίων.

Συμμετέχει σε: