Δραστηριότητες της Διαδραστικής Έκθεσης – Μια πρώτη γεύση

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να συμμετάσχει στη Διαδραστική Έκθεση ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΟΥ! στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 22 & 23 Οκτωβρίου!

Ο στόχος της Διαδραστικής Έκθεσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Θα υπάρχει διάδραση των επισκεπτών με επαγγελματίες υγείας και άλλους επιστήμονες και η δυνατότητα συμμετοχής τους σε δραστηριότητες που προωθούν τις υγιεινές συνήθειες. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση μέχρι στιγμής, προβλέπεται να περιλαμβάνει:

  • Ενημερωτικές ομιλίες, μεταξύ άλλων από την Εταιρεία Εσωτερικής Παθολογίας, για τις συννοσηρότητες της παχυσαρκίας και από την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας για τα προγράμματα που υλοποιεί με δυνατότητα συμμετοχής του κοινού με ερωτήσεις.
  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων θα κάνει λιπομετρήσεις, αξιολόγηση αποτελεσμάτων, δίνοντας παράλληλα και διατροφικές συμβουλές. 
  • Ο Δήμος Αθηναίων θα συμμετέχει με ενημερωτικές δράσεις με τις υπεύθυνες των δημοτικών ιατρείων. 
  • Ομάδα από το Exercise is Medicine – Greece, θα προσφέρει μαθήματα εξατομικευμένης άσκησης με ή χωρίς όργανα, με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών καταγραφής της άσκησης ή και της λειτουργίας της καρδιάς.
  • Η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης θα διενεργεί μετρήσεις του μεταβολισμού, δίνοντας συμβουλές για τους τρόπους ασφαλούς άσκησης των ατόμων με παχυσαρκία. 
  • Οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και διατροφικά quiz που θα διοργανώσει η Ιμερόεσσα-Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία– θα μάθουν παίζοντας.

Στην Έκθεση του Συνεδρίου «Αντιμετώπιση της Επιδημίας της Παχυσαρκίας» θα διατεθεί πλούσιο ενημερωτικό υλικό και άλλες δραστηριότητες όπως μαθήματα χορού, Pilates και άλλα που θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Άλλα Νέα

Η Power Health στηρίζει το Συνέδριο κατά της Παχυσαρκίας

Η Power Health με υπερηφάνεια στηρίζει έμπρακτα το 1ο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Επιδημίας της Παχυσαρκίας, ένα σημαντικό γεγονός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της υγιεινής διαβίωσης. Στην Power Health, πιστεύουν ότι

Περισσότερα

Clinical Pilates για όλους

Την Τρίτη 1.30-2.30 μ.μ. και την Τετάρτη 2.00-3.00 μ.μ., η Μυρτώ Στουρνάρα θα αναδείξει τους λόγους που κάνουν τη μέθοδο Clinical Pilates κατάλληλη για όλους μας! Μέσα από το Clinical Pilates μαθαίνουμε να κάνουμε απλές

Περισσότερα

Tango για όλους

Μπορεί ο χορός και συγκεκριμένα το αργεντίνικο tango να προσφέρει τη σωματική δραστηριότητα σε όλες τις ηλικίες, σε γυναίκες και άνδρες και σε όλους τους σωματότυπους; Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 6.30 – 7.30 μ.μ.,

Περισσότερα