Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης των γονέων, η ομάδα του MedΝutrition δημιούργησε το σουπλά του «υγιεινού πιάτου» και της σωστής μερίδας για παιδιά, τόσο σε έντυπη όσο και σε web application! Η δράση θα παρουσιαστεί στη Διαδραστική Έκθεση, στις Δεξαμενές Καθαρισμού (Υπόγειο) την Τρίτη 22/10 στις 4-6 μ.μ. και την Τετάρτη 23/10, από τις 11.30 π.μ. έως τη 1.30.
Οι ενήλικες θα μάθουν να πώς να χρησιμοποιούν το σουπλά για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Συγκεκριμένα θα μάθουν:
- πώς να εξηγούν στα παιδιά την έννοια του κορεσμού
- τον τρόπο που μπορούν να συνθέσουν το πιάτο τους
- έξυπνα διατροφικά tips για όλη την ημέρα
- τις μερίδες και πώς αυτές αλλάζουν όσο τα παιδιά μεγαλώνουν
Η ομάδα του MedΝutrition αποτελείται από τους:
- Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη του mednutritionkids.gr, Συγγραφέας
- Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, Ιδρυτής του medNutrition.gr, Συγγραφέας
- Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, M.Med.Sc. PhD Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Εντ. Διδάσκων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Σταμάτης Βράγκας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος
- Παναγιώτα Νασοπούλου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ας το ανακαλύψουμε το σουπλά βήμα-βήμα:
Ξεκινάμε βάζοντας το πιάτο μας στο κέντρο.
Η μπροστινή σελίδα, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα χρώματα και το γραφιστικό να προσελκύσουν το βλέμμα των παιδιών. Αφού τους «τραβήξουμε το ενδιαφέρον» μπορούμε έπειτα να τους εξηγήσουμε ποια θέση έχει το κάθε τρόφιμο στο πιάτο μας και να τους δώσουμε τρόπους για να απολαύσουν περισσότερο το φαγητό τους (για παράδειγμα με κλειστή την τηλεόραση).
Στο τέλος της δραστηριότητας, θα ζωγραφίσουμε παρέα με τα παιδιά το υγιεινό πιάτο.
Και επειδή ο τρόπος που προτείνουμε για το στήσιμο του πιάτου δεν διαφέρει πολύ από αυτό που θα λέγαμε σε έναν ενήλικα, η δραστηριότητα μπορεί να αξιοποιηθεί και στην εκπαίδευση του ίδιου του γονέα, ώστε να το κάνει και ο ίδιος πράξη. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι τα παιδιά μιμούνται τους γονείς!